۸ اسفند ۱۳۸۷

خاطرات سفر - سنگاپور4

در این بخش به برخی خصوصیات سنگاپور اشاره می کنم که ممکن است مورد توجه دوستان قرار گیرد:
اول در سفر به سنگاپور از حمل وسایل اضافی خودداری کنید لیکن برای اطمینان به همراه خود کمی غذا از جمله کنسرو و نان داشته باشید دوم اینکه وقتی به سنتوزا سفر می کنید هیچگونه وسیله دست و پاگیر و سنگین به همراه نبرید چرا که در جزیره حمل بار یکی از مشکلات بسیار سخت می باشد
سوم اینکه متاسفانه در سنگاپور مشابه مالزی در همه ساختمانها و مکانها نمازخانه در دسترس ندارید لذا همراه داشتن چند برگ روزنامه و یک مهر برای اقامه نماز در محل های مناسب توصیه می شود.
چهارم اینکه تاکسی ها در سنگاپور متقلب نیستند و مسافر را دور شهر نمی چرخانند تا به مقصد برسانند ولی براساس نوع اتومبیل کرایه آنها فرق می کند. بیشترین تعداد تاکسی ها نیسان و تویوتای کرون هستند که بسیار فراوان به چشم می خورند. در رده های بعدی بنز؛ هوندا و هیوندای به ترتیب فراوانی وجوددارند.
پنجم اینکه در سنگاپور به جز ایام حراج خرید وسایل چندان مقرون به صرفه نیست
ششم اینکه در پرواز هوایی خصوصا با ایر اشیا دو نکته را به خاطر داشته باشید اول اینکه بارتان را در حدی بسته بندی کنید که با خود به کابین ببرید و دوم اینکه زودتر به فرودگاه بروید که بتوانید در انتخاب صندلی آزادانه تر عمل نمایید
نکته آخر اینکه توصیه می کنم به بطن جامعه رفته و از وسایل عمومی مانند اتوبوس و مترو نیز استفاده کنید چرا که ارتباط با مردم برای پیدا کردن مسیر و استفاده از سیستم های مختلف حمل و نقل خود خالی از لطف نیست.


۳ اسفند ۱۳۸۷

خاطرات سفر- سنگاپور 3

همانگونه که قول داده بودم والبته با کمی تاخیر این بار در خصوص جزیره سنتوزا اطلاعاتی در اختیار علاقمندان قرار میدهم. این جزیره در منتهی علیه جنوبی سنگاپور واقع شده است. اگر از خط مترو استفاده کنید به راحتی می توانید به مجتمع ویو سیتی برسید و از طریق زیرزمین به این مجتمع وارد شوید. این مجتمع یک مجتمع تجاری زیبا و بزرگ است که گاهی در لابی هم کف آن نمایشگاه هایی نیز برقرار می شود. در طبقه سوم و در سالن ال می توانید ایستگاه مونو ریل سنتوزا را بیابید. برای رفتن به جزیره می توانید همچنین از تله کابین ؛ اتوبوس و نیز تاکسی استفاده کنید. بلیط مونو ریل در حقیقت ورودی جزیره نیز به حساب می آید و بصورت رفت و برگشت صادر می شود. در این محل همچنین می توانید بلیط فعالیت های مختلف جزیره را نیز با تخفیف خریداری کنید. در غیر اینصورت می توانید در داخل جزیره و در مبادی ورودی هر فعالیت بلیط ورودی را خریداری کنید. ظرف مدت پانزده دقیقه از ایستگاه اول مونوریل که در همان طبقه سوم ویوسیتی قراردارد به آخرین ایستگاه یعنی بیچ استیشن در سنتوزا خواهید رسید. این مونوریل از ساعات اولیه روز تا نیمه شب فعال است.
و اما در جزیره سنتوزا می توانید اولا یک دوچرخه اجاره کنید که بتوانید راحت تر در جزیره به گشت زنی بپردازید ضمن اینکه می توانید از ترن ها و اتوبوسهای داخل جزیره نیز بهره مند شوید.
اولین موردی که درجزیره خود نمایی می کند سرود دریا می باشد این بخش شامل نمایش فواره ها به همراه یک تئاتر کوتاه و آواز می باشد. که البته در ساحل دریا و نزدیکی بیچ استیشن (محل ایستگاه مونو ریل) برگزار می شود.
دومین مورد در این جزیره نمایش دولفین هاست که البته بلیط ورودی آن به همراه دنیای زیر آب (آکواریوم) فروخته می شود. این دو محل فاصله زیادی از یکدیگر دارند که لازم است با اتوبوس خط قرمز این فاصله را طی کنید.
در بخش آکواریوم نیز علاقمندان می توانند با موجودات آبزی منطقه بیشتر آشنا شوند. از جمله عروس دریایی و اختاپوس و خرچنگ عنکبوتی از موارد جذاب این آکواریوم هستند.
نمایشگاه تجهیزات نظامی در نزدیکی آکواریوم از دیگر مواردی است که در این جزیره می توانید بازدید کنید که البته برخی از آنها سابقه تاریخی نیز داشته و به زمان اشغال سنگاپور توسط پرتغالی ها بر می گردد.
در طول ضلع جنوبی جزیره سواحل ماسه ای زیبایی امتداد دارد که در برخی نقاط نیز مناسب برای شنا می باشند از جمله بخشهایی که همجوار با نمایش دلفین ها می باشد یک پل معلق است که در انتهای آن تابلویی مبنی بر آخرین نقطه به هم متصل آس یا ملاحظه می کنید. البته حتی در جزیره سنتوزا برخی از قسمتها از این تابلو حتی جنوبی تر به نظر می رسند. ولی باید متخصصین جغرافیا این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و این مطلب از تخصص بنده به دور است
در منطقه مرکزی جزیره بخشهای متنوعی قرار دارند. از جمله این بخشها می توان به مجسمه مرلاین اشاره کرد. این مجسمه نشانگر یک سر شیر با تنه ماهی می باشد که می توانید با آسانسور به سقف آن (روی سر شیر یا دهان شیر) بروید و از ارتفاع زیاد اطراف را بازدید نمایید. همچنین در این منطقه پارک پروانه ها و پرندگان نیز قرار دارند. در این بخش برج ببر نیز قرار دارد که یک شامل یک سالن شیشه ای است که پس از سوار شدن علاقمندان به ارتفاع برده می شود و به دور محور خود می چرخد تا بتوانید تمام اطراف جزیره را ببینید. فعالیت جذاب دیگری که در این منطقه قرار دارد تله کابین و روژسواری است در واقع شما می توانید با روژ به پایین شیب بیایید و سپس با تله کابین دوباره به بالای تپه برگردید. روژسواری خاطره ای بسیار مهیج و جذاب است. همچنین در همین بخش که لوک آوت نامیده می شود یک ایستگاه مونوریل وجود دارد که می توانید برای بازگشت در همین محل سوار مونوریل شوید
امید که این اطلاعات برایتان مفید واقع گردد

۲۶ بهمن ۱۳۸۷

افزایش شهریه دانشگاه یو کی ام

اخیرا شهریه دانشگاه یو کی ام در مقاطع دکتری و فوق لیسانس نسبت به گذشته افزایش یافته و برای مقطع دکتری در ترم اول از 5400 تا 7800 رینگیت و در ترم های بعدی از 3000 تا 5400 رینگیت بسته به رشته و دانشکده متغیر است. در مقطع فوق لیسانس در ترم اول از 4200 تا 8500 رینگیت و در ترم های بعدی از 1800 تا 8300 رینگیت بر حسب رشته و دانشکده محل تحصیل متغیر است این درحالی است که شهریه اعلام شده برای دانشجویان خارجی از دو برابر شهریه دانشجویان مالزیایی نیز در برخی موارد بیشتر می باشد
دوستان گرامی می توانند برای کسب اطلاعات بیشترآدرس زیر را مشاهده نمایند

http://pkukmweb.ukm.my/~pps/pps/programmefees.htm

۲۵ بهمن ۱۳۸۷

خاطرات سفر - سنگاپور2

اولین محلی که در میان تمام دیدنی های سنگاپور خودنمایی می کند محلی است در مجاورت باغ وحش این کشور که به نایت سافاری مشهور است. این مجموعه در مجموع یک باغ وحش شبانه است که شما میتوانید به دو صورت پیاده و با ماشین های خاص مجموعه را بازدید نمایید. خصوصا حیوانات وحشی کاملا آزادنیستند و به واسطه موانعی که در سر راه آنها ایجاد شده است نمی توانند به محل عبور عابرین یا ماشین ها نزدیک شوند. ساعت کار این مجموعه از شش و نیم عصر تا دوازده نیمه شب است. برای رسیدن به این مجموعه می توانید از تاکسی استفاده کنید که البته گرانتراز بقیه راهها می باشد همچنین مسیرهای مترو نیز تا نزدیکی این محل وجود دارد لیکن بهترین راه برای رسیدن به این محل استفاده از اتوبوسهای خاص نایت سافاری است. در هر صورت اگر خودتان را به خیابان اورچارد برسانید می توانید از این اتوبوسها به مقصد نایت سافاری بهره مند شوید و در بازگشت هم از همین اتوبوسها استفاده کنید.
خیابان اورچارد خود یکی از خیابانهایی است که بسیاری از مراکز خرید در این خیابان واقع شده اند ولی خرید در سنگاپور را توصیه نمی کنم چرا که معمولا به جز ایام تخفیف و حراج قیمتهای محصولات گرانتر از مالزی است. تنها محلی که قیمت مناسبی دارد یک مرکز خرید به نام مصطفی سنتر است که در محله هندی ها (لیتل ایندیا) واقع شده است و تا حدودی قیمت های مناسب تری نسبت به بقیه مراکز دارد.
محله هندی ها از دیگر محل هایی است که برای کسانی که قصد خرید پارچه را دارند مناسب می باشد. در این محله همه چیز در دسترس است لیکن پارچه عمده ترین محصول این محل می باشد.
محله چینی ها یا چاینا تاون از دیگر مراکزی است که برخی به دیدن آن میروند در این محله نیز همه چیز از همه نوع و همه مارک و برندی در دسترس شما خواهد بود.
و اما محل دیگری که معمولا مورد بازدید مسافرین سنگاپور قرار می گیرد مرکز علوم سنگاپور است برای رسیدن به این محل نیز می توانید از تاکسی یا مترو استفاده کنید. این مرکز دارای سالن های متعدد مربوط به علوم مختلف از جمله زمین شناسی ؛ بدن انسان؛ فضا؛ آب ؛ فیزیک ؛ شیمی و ... می باشد. در این مرکز کودکان و نوجوانان می توانند همه آزمایشات را امتحان کنند و نتیجه را تجربه کنند. در این محل یک سینمای سه بعدی نیز قرار دارد که معمولا فیلمهای علمی پخش می کند و شما میتوانید همراه با بلیط ورودی مرکز علوم بلیط سینما را نیز تهیه کنید. در مجموعه مرکز علوم معمولا نمایش های علمی ؛ شعبده بازی و امثال آن نیز برگزار می شود که دیدن آنها خالی از لطف نیست. این مرکز خود به تنهایی حدود 4 تا 5 ساعت وقت شما را خواهد گرفت و دوشنبه ها نیز تعطیل است. از دیگر مواردی که در این مرکز وجود دارد فروشگاه لوازم علمی است که بسیاری از وسایل علمی را می توانید در این فروشگاه بیابید.
پارک مرلاین محلی است که می توانید مجسمه مشهور نماد سنگاپور را ببینید این مجسمه ترکیبی از سر شیر و بدن ماهی است که در این پارک نصب شده و محلی است برای هواخوری و قدم زدن. در نزدیکی این پارک دو پل مشهور سنگاپور نیز قرارد ارند که قدمت چندین ساله داشته و از معماری جالب و زیبایی برخوردار هستند. در نوشتار بعدی سعی خواهم کرد تا در مورد جزیره سنتوزا اطلاعاتی در اختیار علاقمندان قرار دهم

۲۴ بهمن ۱۳۸۷

خاطرات سفر - سنگاپور1

سفر به سنگاپور تقریبا ذهن همه کسانی را که به مالزی می آیند به خود مشغول می کند و به عنوان اولین کشوری مطرح می شود که می توانند به آن سفر نمایند. این کشور که در جنوب مالزی قرار دارد به نوعی به عنوان یک کشور جهان اول در آسیا مطرح است و آوازه پیشرفت های آن گوش همه را نوازش کرده است.
برای دریافت ویزا به راحتی می توانید به یکی از آژانس های مسافرتی مراجعه نموده و درخواست ویزا بنمایید. همراه داشتن یک قطعه عکس ؛ کپی پاسپورت و نیز 200 رینگیت پول الزامی است. همچنین می توانید بصورت شخصی درخواست ویزای خود را به سفارت سنگاپور ارائه کنید که متاسفانه در این حالت باید مدت بیشتری منتظر صدور ویزا باشید. صدور ویزا معمولا یک هفته کاری وقت می برد و به مدت دوماه از تاریخ صدور و برای دوبار سفر به سنگاپور معتبر است.
برای سفر به سنگاپور از مالزی به چهار صورت می توان اقدام نمود:
اول با هواپیما
بهترین روش برای عزیمت به سنگاپور سفر هوایی می باشد. این سفر حدود 50 دقیقه به طول می انجامد و شما می توانید بلیط خود را از شرکتهای مختلف تهیه نمایید. شرکتهایی از جمله سنگاپور ایر لاین؛ مالزی ایر لاین و ایر اشیا از جمله مشهورترین خطوطی هستند که در این سفر می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
هواپیمایی ایر اشیا و مالزی ایرلاین در رقابتی تنگاتنگ سعی در پایین آوردن قیمت بلیط خود برای سفر به سنگاپور دارند. که البته برای این سفر کوتاه می توانید حتی از پروازهای ایر اشیا نیز بهره مند شوید.
نکات قابل توجه این پرواز این است که اولا شماره صندلی معنی ندارد یعنی هر که زودتر به هواپیما سوار شود هر صندلی که مایل باشد را اشغال خواهد کرد. دوم هیچ نوع نوشیدنی یا خوراکی بصورت رایگان سرو نمی شود و بایستی آنها را بخرید.
این پرواز مرا به یاد سفر با اتوبوسهای بین شهری انداخت که در توقف های بین راه در پاسگاه های پلیس راه افرادی برای فروش بستنی و تخمه و غیره وارد اتوبوس می شدند حال مهمانداران محترم نقش همان فروشنده ها را بازی می کردند. سوم در صورتی که در هنگام خرید بلیط همراه داشتن چمدان را اعلام نکرده باشید از شما هزینه حمل بار دریافت می شود و نکته آخر اینکه چمدان های کوچک را می توانید به راحتی به داخل کابین برده و از پرداخت هزینه حمل معاف شوید.

دوم با اتوبوس
که مستلزم حدود چهار تا پنج ساعت صبوری است تا به مقصد برسید که البته بنده این مورد را تجربه نکرده ام

سوم با قطار
که می توانید با مراجعه به ایستگاه قطار کوالالامپور به راحتی به مقصد سنگاپور بلیط تهیه نموده و شب را در قطار سپری نمایید تا به سنگاپور برسید.

چهارم با اتومبیل شخصی
مستلزم سفر تا جوهور و مرز سنگاپور می باشد و مسلما قبل از سفر لازم است از طریق سفارت مربوطه مجوز های لازم را دریافت کرده باشید.

در پست بعدی در مورد محل های دیدنی سنگاپور وسایر موارد مفید خواهم گفت

۲۳ بهمن ۱۳۸۷

روز والنتاین

در هر اجتماعی افراد بسیاری حضور دارند که اطلاعی ازپیشینه آنچه که به آن معتقد هستند ندارند مثلا خیلی ها ازپیشینه رسم سفره هفت سین؛ جشن مهرگان؛ سده و بسیاری دیگر از رسومی که به آن پای بند هستند و انرا انجام میدهند اطلاع چندانی ندارند. یکی از مواردی که اخیرا رایج شده و به شدت خصوصا قشر جوان به آن پای بند شده اند و تاریخ آنرا به خاطر سپرده اند روز والنتاین است که آنرا به روز عشق و محبت معنی می کنند.
متاسفانه معنای والنتاین عشق و محبت نیست و این تنها نام کشیشی است که در سالهای حکومت کلودیوس دوم در روم زندگی می کرده است. در سال 270 میلادی کلودیوس برای تشکیل ارتش قوی تر به این فکر افتاد که تنها پسران مجرد را در ارتش بکار گیرد بنابراین ازدواج در سنین جوانی را ممنوع اعلام نمود و جناب سنت والنتاین برخلاف مقررات حکومت اقدام به برگزاری مراسم عقد و ازدواج یک پسر جوان نمود و به همین دلیل نیز در ماه فوریه به دستور کلودیوس کشته شد.
به روایتی دیگر سنت والنتاین یک زندانی بوده است که عاشق دختر زندان بان خود شد و زیر نامه ای که خطاب به دختر مورد علاقه اش نوشته را تحت عنوان "والنتاین تو" امضا نموده است که هنوز هم زیر کارتهای مخصوص این روز این جمله را درج می کنند.
حال می بینید که علیرغم اعتقاد ما به سنت های دیرینه ایرانی و اسلامی متاسفانه چقدر زود گرامیداشت سالروز کشته شدن یک کشیش مسیحی را جشن می گیریم. شاید بسیاری پاسخ دهند که کادو دادن و روزی را برای عشق و محبت در نظر گرفتن که ایرادی ندارد. بله ایرادی در این بخش قضیه نیست و صد البته ما نیز در آیین های ایران باستان چنین روزی را داشته ایم
شاید کمتر نام سپندار به گوش خورده باشد لیکن در تاریخ ایران باستان اینگونه آمده است که این روز را بعنوان روز عشق و روز زنان می شناختند و گرامی میداشتند و آن روز مصادف است با 29 بهمن ماه و در نوشتاری از ابوریحان بیرونی آمده است که "اسفندارمذ ايزد موکل بر زمين و ايزد حامي و نگهبان زنان پارسا و درستکار است. به همين مناسبت اين روز عيد زنان به شمار مي رود".
روز سپندار مزگان تنها با روز والنتاین سه یا چهار روز فاصله دارد لیکن به اندازه تاریخ کهن ایران قدمت و اصالت بیشتری دارد.

۲۲ بهمن ۱۳۸۷

تاریخ سنگاپور- کشوری به بزرگی یک استان

سنگاپور کشوری است که در جنوب مالزی واقع شده است. دردوران باستان این سرزمین بصورت حکومت پادشاهی اداره می شده و قدیمی ترین سندی که در این خصوص بدست آمده است مربوط به قرن سوم و به زبان چینی است در آنزمان چینی ها و مالایی های ساکن در این استان قرارداد تجاری منعقد کرده و در واقع شروع روند مهاجرت چینی ها به این منطقه است. در سال 1390 در واقع سنگاپور مهمترین بندر تجاری برای سلطان ملاکا بوده است. بعدها در سال 1613 پرتقالی ها و سلطان جوهور به این منطقه حمله کرده و تا رودخانه سنگاپور پیشروی کردند و این استان را به استعمار پرتقالیها در آوردند.
در طول قرن 16 تا 19 مجمع الجزایر مالزی تحت استعمار سه کشور پرتغال؛ هلند و انگلیس بوده است. در 1818 سر توماس رافایل در سفر خود به عنوان نماینده پادشاه انگلیس تشخص داد که به منظور گسترش روابط تجاری شرکت هندشرقی با چین لازم است که هلندی ها از این منطقه رانده شوند. او اولین کشتی تجاری انگلیس و چین را به ملاکا هدایت کرد. بعداز آن با احداث یک بندر انگلیسی در سنگاپور بازرگانان عرب؛ چینی؛ یهودی و سایرملیت ها به این بازار روی آوردند. در سال 1827 چینی ها بزرگترین نژاد ساکن در سنگاپور بودند و در سال 1860 هندی ها دومین نژاد بزرگ سنگاپور را تشکیل می دادند که البته بخشی از آنان توسط انگلیسی ها به این محل آورده شده بودند.
در 1942 سنگاپور مورد حمله ژاپن واقع شد و علیرغم پیش بینی انگلیسی ها مبنی بر حمله از طریق دریا؛ ژاپن ابتدا به مالزی و سپس از طریق جنگلهای شمال به سنگاپور حمله کرد و به دلیل عدم دسترسی انگلیسی ها به حمایت کافی این منطقه به اشغال ژاپن در آمد. ژاپنی ها از 1942 تا 1945 براین منطقه سلطه داشتند و یکی از سیاه ترین دوران سنگاپور همین دوران بوده است. در این دوره حتی نام سنگاپوررا به سیونان تو تغییر داده بودند.
در 1945 نیروهای ژاپنی به محاصره انگلیس در آمد و تسلیم شدند. به این ترتیب یک حکومت انگلیسی مجددا شکل گرفت. در سالهای 1947 و 1948 انگلیسی ها انتخاباتی را برای شکل دادن یک حکومت منطقه ای در سنگاپوربرگزار کرده و مجلس نمایندگان شکل گرفت. در سال 1957 و با اعلام استقلال مالزی حکومت مستقل منطقه ای در سنگاپور همچنان به کار خود ادامه داد و زبان انگلیسی را در کنار زبان رسمی آموزشی که چینی بود ترویج کرد.
در سال 1963 چهار منطقه مالایا؛ سنگاپور؛ صباح و ساراواک تشکیل دولت ائتلافی مالزی را دادند. که البته دولت مستقل سنگاپور احساس می کرد که در حال از دست دادن منابع خود می باشد و البته دولت انگلیس نیز بی میل به استقلال سنگاپور نبود. پس از آن درگیری های نژادی در سنگاپور خصوصا بین چینی ها و مالایی ها افزایش یافت . البته چینی ها با پرداخت بخشی از درآمد خود به دولت مرکزی مالایی مخالف بودند و به این ترتیب رهبران چینی آن زمان سنگاپور به تدریج به سوی استقلال طلبی سوق یافتند و در سال 1965 پس از یک رای گیری در پارلمان مالزی برای جلوگیری از خونریزی و جنگ داخلی سنگاپور استقلال یافت.